Ocho igrica


Ocho je igra za bacanje karata, slična Uno, Crazy 8 i Mau-mau. Cilj igre je da budete prvi igrač koji će odbaciti sve svoje karte. Na početku igre, špil se meša i svakom igraču se deli 8 nasumičnih karata.

Gornja karta iz špila se stavlja u centar stola da formira gomilu za „odbacivanje” i prvi igrač može da počne. Igrači se smenjuju kao što je prikazano strelicom u sredini, oko gomile za odbacivanje.

Međutim, ovaj pravac se može obrnuti ako igrač odigra obrnutu kartu (pogledajte Specijalne karte). Kada je igrač na potezu mora napraviti odgovarajući potez. Mora odigrati kartu koja odgovara ili boji, broju ili specijalnom simbolu gornje karte na gomili za odbacivanje.

Ako nema ništa da odigra, onda mora izvući kartu iz špila. Ako se ceo špil potroši, gornja karta iz gomile za odbacivanje se ostavlja, a ostale karte se ponovo mešaju i stavljaju kao novi špil.

Džoker („Ocho” karta) 8 omogućava vam da promenite boju sledeće karte koja se igra. Igrač može da koristi ovu kartu u bilo kom trenutku, čak i ako ima drugu igru.

Neke karte preskaču potez, neke zahtevaju povlačenje dve dodatne karte sa špila, menjaju smer igranja, primoravaju na povlačenje 4 karte.

Oglasi / Advertisements
Još nema ocena, ocenite prvi!
1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica
Loading...
Sviđa vam se igra? Pritisnite Ctrl+D na tastaturi da biste dodali u Bookmarks / Favorites.
Oglasi / Advertisements